Lessen

Trainingsgroepen

Er zijn zowel in Houten als Zeist twee trainingsgroepen, te weten de kindergroepen en de avondgroepen. In Houten kan zowel bij de kinderen als in de avondgroep gekozen worden tussen het trainen in How Chuen Kung Fu of Shaolin Ch’uan Fa (Shaolin Kempo). In Zeist trainen alle kinderen Shaolin Ch’uan Fa. In de avondgroep kan worden gekozen voor een van beide stijlen.

Klik hier voor informatie over de lestijden.

Klik hier voor informatie over de contributie.

In onze school train je zowel je lichaam als geest, om zo als een gebalanceerd mens in het leven te staan. Het trainen van een vechtkunst levert een grote bijdrage aan die balans en is daarom veel meer dan alleen een verdedigingssport. Naast technieken om jezelf en je medemens goed te kunnen beschermen tegen zowel gewapende als ongewapende aanvallen, leren we vele oefeningen die de ontwikkeling van lichaam en geest stimuleren.

Conditietraining

Elke training begint met een intensieve conditietraining ter versterking en ontspanning van het lichaam.

We rekken en strekken om een soepel en lenig lichaam te ontwikkelen. Lenigheid van de ledematen en de heupen zorgt ervoor dat de technieken met meer snelheid en efficiëntie kunnen worden uitgevoerd.

Chi Kung en meditatie omvatten de ademhalings -en coördinatieoefeningen die wij hanteren om zowel de concentratie te scherpen als rust in te bouwen in de geest.

Hardingsoefeningen

We doen hardingsoefeningen om te leren incasseren, maar ook om te leren welk effect een geplaatste techniek bij een ander teweeg brengt. Bezig zijn met vechtkunsten betekent dat je niet alleen bezig bent om technieken te plaatsen bij een ander. Een ander doet dit ook bij jou. En hoe goed je ook bent in het gevecht, je zal altijd in zekere mate technieken moeten incasseren. Daarom trainen we ook om met pijn om te gaan. Door onze hardingsoefeningen geef je de pijn een plek en ben je steeds beter in staat om meer en hardere technieken te incasseren.

Ons uitgangspunt is om zoveel mogelijk facetten van de oosterse vechtkunsten te verwerken in de training. Al met al wordt het in de loop van de tijd een ware levensstijl, waarin inzet en respect voor elkaar centraal staan. Dit maakt dat veel mensen zich thuis voelen in onze school. Iedereen is welkom.